Kwiatkowski wint opnieuw in de Ronde van Polen

Michał Kwiatkowski heeft na de vierde ook de vijfde etappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De Pool van team Sky was de beste in een sprint die de laatste twee kilometer omhoog liep. Dylan Theuns moest opnieuw genoegen nemen met een tweede plaats, voor Enrico Battaglin.

Zeven renners kozen in de etappe van Wieliczka naar Bielsko-Biala over 152 kilometer vroeg de aanval.Het zevental kreeg enkele minuten van het peloton, waarna team Sky de controle hield in het peloton.

Team Sky kreeg met nog 35 kilometer te rijden tot aan de finsih de hulp van Mitchelton-Scott. Op veertien kilometer werden de aanvallers teruggepakt. Op de plaatselijke rondes waren er meerdere aanvallen, maar niemand kwam echt weg door het werk van Mitchelton-Scott. In de laatste twee kilometer liep het omhoog ideaal.

Kwiatkowski ging als eerste de sprint aan op 350 meter van de streep. Pascal Ackermann, de winnaar van de eerste twee etappes, zat in het wiel van de Pools kampioen, maar de Duits kampioen kwam er niet over. Teuns kwam nog dicht bij de ritwinst, maar de Pool wist net zijn inspanning vol te houden.

In het klassement staat Kwiatkowski 12 seconden voor op Teuns. Donderdag wacht de renners in Polen een korte, maar zware bergetappe. George Bennett staat op een derde plaats op twintig seconden van de renner van team Sky.