EK-goud platformspringster Van Duijn, gemengd synchroonduo net naast medailles

Schoonspringster Celine van Duijn heeft zich op het Europees kampioenschap in Glasgow op zeer overtuigende wijze geplaatst voor de finale op het 10-meterplatform. 

De 25-jarige Nederlandse kende alleen bij de vierde van vijf sprongen een wat mindere poging, maar de overige vier sprongen waren ruimschoots voldoende om dat op te vangen. Ze scoorde uiteindelijk 289,65 punten, waarmee ze de Britse Lois Tolson en de Duitse Maria Kurjo achter zich hield.

Om 15.40 uur begint de finale, die vermoedelijk op Eurosport, de NOS, Sporza of de BBC wel live te zien zal zijn.

Update 20.15 uur
Van Duijn heeft haar ijzersterke optreden in de kwalificaties bekroond met een bijzonder fraaie gouden medaille. Haar Italiaanse concurrente Noemi Batki liet het vooral in de tweede sprong liggen, terwijl Van Duijn vijf sterke sprongen liet zien. Met 319,10 punten was het goed voor goud, voor Batki (315,00) en de Duitse Maria Kurjo (308,15).

Pascal Faatz en Inge Jansen eindigden op een zeer verdienstelijke vierde plek op de driemeterplank voor gemengde duo's. Met hun 278,10 punten eindigden ze nog wel vrij ruim achter de 291,81 punten van het Oekraïnse duo Viktoriya Kesar en Stanislav Oliferchyk. Lou Massenberg en Tina Punzel uit Duitsland pakten goud, voor het Britse duo Ross Haslam en Grace Reid.