Oud-wereldkampioen horden Bett (28) verongelukt

De Keniaanse hordenloper Nicholas Bett is woensdag overleden. De Keniaan werd op de 400 meter horden in 2015 verrassend wereldkampioen in Beijing, waarna hij op de Spelen van Rio in 2016 in de series over de laatste horde struikelde en uitgeschakeld werd. Bett was slechts 28 jaar.

Volgens lokale media reed Bett in Nandi County, in het westen van Kenia, op de weg tussen de bekende trainingscentra van Eldoret en Kapsabet. Hij zou op de niet al te beste weg een hobbel geraakt hebben, waarna hij de controle over het stuur verloor en in een greppel belandde. Bett was op slag dood.

Sinds zijn wereldtitel, de eerste ooit voor een Keniaan op een korter onderdeel dan de 800 meter, kwam Bett al niet meer in topvorm. In 2016 was hij op de Spelen hooguit nog een outsider, gezien zijn matige prestaties, vorig jaar moest hij vrijwel het hele seizoen schrappen wegens een blessure.

Ook dit jaar ging het nog niet soepel en vorige week werd hij in Nigeria op de Afrikaanse kampioenschappen al in de series uitgeschakeld.

Bett loopt naar de wereldtitel in 2015 (Bron: YouTube)