Bloodborne omgezet naar bloederig bordspel

Een paar dagen na de aankondiging van een bordspel van Horizon Zero Dawn, is nu een Bloodborne-bordspel aangekondigd. Dat wordt nog passen en meten op de keukentafel.

Bloodborne: The Board Game wordt gemaakt door CMON. Zij zijn wellicht bekend van spellen als Zombicide, Arcadia Quest en Rum & Bones en hebben eerder al een succesvol kaartspel van Bloodborne uitgebracht. Het bordspel staat hier echter los van en in 2019 zal er een Kickstarter-campagne opgezet worden om dit te promoten en financieren.

Veel over het bordspel is nog niet bekend. Maar waar spellenmaker Steamforged in het bordspel van Dark Souls de gruwelijke moeilijkheidsgraad heeft behouden, lijkt CMON het bij Bloodborne over een iets andere boeg te gooien. Hoewel alsnog uitdagend, zal het bordspel spelen als een soort dungeon crawler en zich vooral richten op de lore van het bronmateriaal. Daarnaast zullen de verschillende covenants een rol spelen, al is er nog genoeg nieuws te ontdekken voor Bloodborne-veteranen. Het bordspel richt zich niet alleen op de fans van Bloodborne, maar hoopt een groter publiek aan te spreken. In de tweet hieronder vind je een interview met Eric Lang van CMON waarin hij iets dieper ingaat op Bloodborne: The Board Game.