Toerist scoort 41.000 euro aan boetes

Ken je de Sheikh Zayedstraat in Dubai? Ik ook niet. Een 25-jarige Brit die een Lamborghini Huracan had gehuurd kent 'm nu wel, maar wist kennelijk niet dat daar flitspalen staan. Hij had de snelle sportwagen gehuurd van een verhuurbedrijf en karde op 31 juli met snelheden tot 230 km per uur over die straat en werd 32 keer geflitst. Dat was vast een record, want hij pakte alle flitspalen die op die weg staan. En als toetje werd hij ook nog een keer geflitst op de Garn Al Sabkaweg. Tussen sommige boetes zat maar een paar minuten en tussen 2 zelfs minder dan 60 seconden.

De eigenaren van het verhuurbedrijf zitten ermee in hun maag. Ze willen de auto niet terugeisen want dan zijn ze bang om de boetes dan zelf te moeten betalen of de auto in te moeten leveren bij de politie. En zoals ze in een plaatselijke krant zeggen hebben ze geen geld om de boetes te betalen.

En dus staat de auto nog steeds bij het hotel van de snelheidsmaniak en die weigert voorlopig om de boetes te betalen. Het land verlaten kan hij ook niet, want het verhuurbedrijf heeft zijn paspoort als onderpand. De twee eigenaren van het verhuurbedrijf vrezen dat de 25-jarige man naar de Britse ambassade gaat en zegt dat hij zijn paspoort is verloren om zo alsnog het land kunnen proberen te verlaten.

Toerist scoort 41.000 euro aan boetes (Foto: Stockfoto PXhere)
Toerist scoort 41.000 euro aan boetes (Foto: Stockfoto PXhere)