Feyenoord treft Sturm Graz of Larnaca, Vitesse mogelijk tegen club van Maradona in EL

Feyenoord en Vitesse kennen hun route richting kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. Maandagmiddag werd de loting bekend gemaakt.

Indien Feyenoord het tweeluik met AS Trencín overleeft, stuiten de Rotterdammers in de vierde voorronde van de Europa Loting op het Oostenrijkse Sturm Graz of AEK Larnaca uit Cyprus. Vitesse werd maandagmiddag tijdens de loting in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan Apollon Limasol uit Cyprus of Dinamo Brest uit Wit-Rusland. De Arnhemmers moeten eerst in de derde voorronde zien af te rekenen met het Zwitserse FC Basel.

Voor Feyenoord staat komende donderdag eerst de uitwedstrijd tegen Trencín op het programma. Het heenduel wordt in het stadion van MSK Zilina afgewerkt, omdat de thuishaven van Trencín niet aan de eisen van de UEFA voldoet. Een week later ontvangen de Rotterdammers de Slowaakse club in De Kuip. Indien de formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst dit tweeluik weet te overleven, stuit men dus op Sturm Graz of AEK Larnaca.

Voor Vitesse staat komende donderdag eerst in het eigen GelreDome tegenover FC Basel. Een week later wacht in Zwitserland de return. Als de Arnhemmers het treffen met Rotblau weten te overleven, volgt dus een dubbele ontmoeting met Apollon Limasol of Dinamo Brest, waar Diego Maradona sinds kort de scepter zwaait.