Nederland gastland voor WK Stratego

Speel je wel eens een spelletje? Ben je goed in Stratego? Waarschijnlijk ben je dan toch niet goed genoeg om binnenkort uit te komen op het WK Stratego. Dat speelt zich namelijk van 23 tot en met 26 augustus af in het Nederlands Vestingmuseum te Naarden-Vesting. Deze historische plek zal het strategische middelpunt zijn waar 100 internationale Stratego spelers strijden om de Wereldtitel.

Met deelnemers uit Griekenland, Duitsland, België, Engeland, Amerika en Canada, wordt dit WK Stratego weer een zinderende editie. Wereldkampioen Pim Niemeijer uit Rotterdam, regerend Wereldkampioen Anjo Travaille uit Utrecht en Britse topspeler Richard Ratcliffe (oud-Wereldkampioen) zullen de 23ste direct in actie te zien zijn alsmede oud-wereldkampioenen uit onder meer Griekenland en Duitsland.

Al decennialang weet Stratego generaties spelers van alle leeftijden te boeien. Inmiddels zijn er meer dan 20 miljoen spellen verkocht. Het doel van dit klassieke bordspel is om de vlag van je tegenstander te veroveren, terwijl je je eigen vlag bewaakt. Je staat er gelukkig niet alleen voor. Je hebt een heel leger tot je beschikking, plus een verleidelijke spionne en zes bommen.

Nederland gastland voor WK Stratego
Nederland gastland voor WK Stratego