Duitse spits Gómez zet punt achter interlandloopbaan

In navolging van Mesut Özil heeft Mario Gomez nu ook bedankt voor de Duitse nationale ploeg. Dat meldt de ervaren aanvaller via een post op Facebook.

De ervaren aanvaller stelt dat hij al zijn dromen verwezenlijkt heeft door mee te mogen doen op het WK in Rusland. Nu is hij bereid om een stap opzij te doen zodat jonge talenten een kans krijgen. De 33-jarige spits kan, in tegenstelling tot de verguisde Özil, terugkijken op een uiterst geslaagde periode bij de nationale ploeg en een vervulde jongensdroom.

Gomez schitterde op het WK van 2010 en moest vier jaar later geblesseerd toekijken hoe zijn land de wereldtitel greep. Daar had hij zelf geen aandeel in, maar het heeft hem toch gevormd. "Dat deed mij beseffen wat voor enrme eer het was om voor mijn land uit te komen. Ik heb jaren voor Duitsland mogen spelen en ik heb alle momenten en alle emoties ten volle beleefd. Ik heb alles gegeven", stelt hij in een lange verklaring op zijn Facebookpagina.

Hij vierde het bereiken van het WK in Rusland als een grote overwinning op zichzelf en kijkt er ondanks de vroegtijdige uitschakeling met een goed gevoel op terug. "Met de ploeg mocht ik mee naar het EK in 2016 en het WK van 2018. Ik mocht nog eens twee grote toernooien meedoen en ben daar enorm dankbaar voor, zelfs nu de verwachtingen niet waar konden worden gemaakt. Je kunt niet altijd afscheid nemen als een winnaar", beseft Gomez.

"Mijn tijd bij de nationale ploeg was niet altijd makkelijk en succesvol, maar toch was het prachtig. Ik heb veel mensen ontmoet waar ik me erg verbonden mee voel. Nu is het tijd om plaats te maken en al die jonge jongens de kans te geven om hun dromen waar te maken, zichzelf te bewijzen, ervaringen te verzamelen en het best mogelijke te bereiken voor Duitsland."

Gomez debuteerde in 2007 voor die Mannschaft en mocht meteen zijn eerste goal aantekenen tegen Zwitserland. Na 78 interlands komt er dus een einde aan dat avontuur, maar op clubniveau wil hij nog wel even door. Hij heeft een contract tot 2020 bij Stuttgart en ziet Cristiano Ronaldo als het levende bewijs dat leeftijd niet alles zegt, als je hard werkt om aan de top te blijven.

"Ik ben blij te kunnen melden dat ik na hem waarschijnlijk de tweede speler ben die het lichaam van een 23-jarige heeft. Dat betekent dat jullie me nog wel een paar jaar zullen zien spelen", stelt hij met een kwinkslag. "Maar zonder grappen, ik voel me nog goed en heb erg veel zin in het volgende seizoen", besluit de afzwaaiende international.