Twee vliegtuigen storten neer; geen overlevenden

Bij twee enkelzijdige vliegtuigongelukken in Zwitserland zijn alle inzittenden omgekomen.  Gisterochtend stortte nabij Hergiswil ten zuiden van Luzern een klein privévliegtuig neer, twintig minuten nadat het was opgestegen. Geen van de inzittenden, een gezin met twee kleine kinderen, overleefde het ongeluk bij de Rängg bergpas. Op de plaats van de crash brak brand uit. Het felle vuur moest eerst vanuit de lucht door helikopters worden geblust, voordat hulpverleners ter plaatse konden gaan.

Historisch vliegtuig
Aan het begin van de avond stortte op de westelijke flank van de berg Piz Segnas, niet ver van de grens met Liechtenstein, een historisch vliegtuig neer. Volgens lokale media zijn er geen overlevenden. Hoeveel personen er aan boord waren, is niet bekend. 

Het toestel is een Junkers Ju-52, meldt de eigenaar, het Zwitserse luchtvaartbedrijf Ju-Air op zijn website. Het historische toestel is een in Duitsland gebouwd driemotorig vliegtuig dat voor het eerst vloog in 1932 en plaats biedt aan ongeveer 20 mensen (17 passagiers, 2 piloten en 1 crewlid)Lokale media melden dat het toestel was volgeboekt. 

Het toestel had rond 17.00 uur moeten landen in Dübendorf, maar kwam niet aan. Na de crash kwam een grote reddingsoperatie op gang, waarbij onder meer vijf helikopters werden ingezet. Het wrak ligt op 2540 meter hoogte. Boven het gebied is een vliegverbod ingesteld dat tot zeker vanavond duurt.

Over de oorzaken van de twee vliegtuigongelukken is nog niets bekend. 
De politie heeft voor vanmiddag om 14.00 uur een persconferentie aangekondigd over het ongeval met de historische Junkers.