Jongeren voetballen met jonge katjes

In het Vlaamse Leuven hebben jongeren een aantal katjes gebruikt om mee te voetballen. Eén katje heeft het spel niet overleefd.

De dierenopvang in diezelfde stad heeft het overlevende katje liefdevol opgevangen en de naam Pacha gegeven. Inmiddels is er een nieuwe eigenaar gevonden.

De twee jonkies, die een maand of drie of vier moeten zijn geweest, waren door iemand achtergelaten op een speelpleintje. Daar heeft een stel jongeren de diertjes als voetbal gebruikt. Dit tot afschuw van een vrouw, ze greep in, maar kon niet voorkomen dat één van de twee aan zijn verwondingen overleed. Zijn broertje raakte gewond en is bij de dierenarts behandeld aan onder andere bloedingen.

Op sociale media wordt, zoals altijd, opgeroepen de daders op te sporen en te bestraffen. "Dat wordt lastig', volgens de dierenopvang, die schrijft dat getuigen bang zijn om aangifte te doen tegen de jongeren.

De walgelijke daad is uiteraard wel gemeld aan de politie, maar wat de eindstand van de voetbalwedstrijd was wordt niet vermeld.