'Drone-aanval' op Venezolaanse president Maduro

Volgens de Venezolaanse minister van Informatie Jorge Rodriguez is er met drones, gevuld met explosieven, een aanslag gepleegd tegen de president Nicolas Maduro. Diverse militairen raakten bij de aanslag gewond, maar Maduro kwam er onbeschadigd vanaf.


Ontploffing tijdens toespraak Maduro (Bron: Youtube)

De president ging nog even door met zijn toespraak, maar veiligheidsmensen rond Maduro grepen snel in. "Onze onderzoeken tonen aan dat er explosies waren van verscheidene drones vlakbij het podium", zei Rodriguez op de staatstelevisie. "We hebben bewijs dat dit een moordaanslag was. Ze hebben gefaald."

Brandweerlieden weerspreken de aanslag en spreken van een geëxplodeerde gastank in een nabijgelegen flatgebouw. Zij ondersteunen hun verhaal met een foto van een zwartgeblakerd gebouw waar de rook nog uitkomt.

Regeringsfunctionarissen geven de schuld aan Colombia, nadat beide landen enigszins in een ruzie zijn terechtgekomen omdat vele Venezolanen hun land vanwege de armoede ontvluchten.

Het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de beschuldiging van Maduro 'absurd'. "Het is absurd en ongegrond om te zeggen dat de Colombiaanse president verantwoordelijk zou zijn voor de vermeende aanval op de Venezolaanse president."