Brons voor Keizer en Meppelink in Wenen, Brouwer en Meeuwsen naar halve finales

Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben brons veroverd op het majortoernooi in Wenen. In de Oostenrijkse hoofdstad wonnen de kersverse Europees kampioenen in de kleine finale van Maria Antonelli/Carol: 21-18, 21-18.

Keizer en Meppelink verloren zaterdag nog in de halve finale finales van het Braziliaanse duo Barbara/Fernanda: 21-17, 23-21. In de kleine finale herpakte de Nederlandse dames zich goed en wonnen overtuigend met tweemaal 21-18 van Maria Antonelli/Carol. Keizer en Meppelink spelen pas dit jaar samen maar komen door de derde plaats op het majortoernooi van Wenen wel in de top tien van de wereldranglijst.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren ook succesvol in Oostenrijk. De beachvolleyballers wonnen eerst in een spannende de tweede ronde van de Amerikaanse veteranen Phil Dalhausser en Nick Lucena: 26-28 24-22 15-10. Later op de dag wonnen ze in drie sets van Vitor Felipe en Evandro uit Brazilië, nadat ze opnieuw de eerste set hadden verloren: 17-21 21-16 15-13.

In de halve finales die te zien bij Ziggo Sport om 15.15 neemt Brouwer en Meeuwsen het op tegen de Noren Anders Berntsen Mol en Christian Sandlie Sørum. De Europees kampioenen wonnen op hun beurt in de kwartfinales makkelijk van de thuisfavorieten Clemens Doppler en Alexander Horst.