Poolse schansspringers delen zege in Zomer Grand Prix

Hij won in Wisla, hij won in Hinterzarten en zaterdag was het ook in het Zwitserse Einsiedeln weer raak: schansspringer Kamil Stoch won tot nu toe alle drie individuele wedstrijden in de Zomer Grand Prix, maar in Zwitserland moest hij de winst wél delen.

Bij echt schansspringweer - het was een graadje of 32 - ging de eerste ronde van start. Daarin waren vooral Stoch en landgenoot Piotr Zyla een klasse apart, terwijl Jakub Wolny, Stefan Hula en Dawid Kubacki er zelfs voor zorgden dat de gehele top-5 uit Polen bestond.

In de finaleronde werd daar nog een stokje voor gestoken, met name doordat de Rus Evgeniy Klimov een uitstekende sprong liet zien. Die bleek zelfs beter dan iedereen in de finale, waardoor hij van de zesde naar de derde plek steeg.

Stoch hield zijn eerste plek vast, maar Zyla wist het gat wel te dichten. Sterker nog, het tweetal eindigde met precies dezelfde score, waardoor ze allebei de overwinning toegewezen kregen, voor de enkele jaren geleden vanuit de noordse combinatie overgestapte Klimov.