Dode bij zware aanrijding op A58, tientallen bekeuringen uitgedeeld

Vanmorgen heeft omstreeks 09.30 uur een zeer ernstig verkeersongeval plaatsgevonden op de A58. Daarbij is een man overleden. Er raakten twee mensen gewond. Er waren drie auto’s bij het ongeval betrokken. Een verkeersongevallenanalist doet onderzoek naar de toedracht.

Hulpdiensten rukten vanmorgen massaal uit na een melding van een ernstig verkeersongeval op de A58, op het gedeelte tussen Tilburg en Bavel, in de rijrichting Breda. Brandweer, ambulancedienst en politie werden gealarmeerd.

Ter plaatse was sprake van een aanrijding waarbij drie auto’s betrokken waren. Een van de betrokkenen bleek te zijn overleden. Een man en een vrouw raakten gewond en werden voor onderzoek met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer werd omgeleid.

Update 20:07 uur
Metronieuws weet te melden dat er tientallen chauffeurs op de bon geslingerd zijn wegens het opzettelijk hinderen van de hulpverleners. Een van de automobilisten wist het zelfs te presteren om zijn auto midden op de weg stil te zetten om een 'mooi filmpje' te maken. Hierdoor ontstond volgens Metro bijna opnieuw een ongeluk. 

Een woordvoerder van de politie: "Na de aanrijding vonden mensen het nodig om met telefoons opnames van de voertuigen en slachtoffers te maken en door de sporen te lopen op de plaats van het ongeval. Zelfs tijdens het reanimeren van één van de slachtoffers”. Hij vervolgt: "Hiermee toon je niet alleen dat je geen enkele vorm van respect hebt, maar je loopt ook in de weg en zorgt voor woede bij omstanders en hulpverleners."


Er zijn zoveel mogelijk kentekens genoteerd en deze mensen kunnen een fikse bekeuring op de mat verwachten.