Slachtoffer liquidatie Amsterdam is Kroatische crimineel

De man die afgelopen maandag werd neergeschoten bij een café in de Beethovenstraat in Amsterdam Zuid, is crimineel Ivan Serdarusic. Dit meldt AT5 op haar website  

Dit meldt Het Parool. Serdarusic behoorde volgens een bron tot een Kroatische bende, waarvan al verscheidene leden zijn geliquideerd. Hij woonde waarschijnlijk al sinds de jaren negentig in Amsterdam. 

Hij was in het Amsterdamse criminele circuit geen grote bekende. Ingewijden stellen dat hij al lange tijd in de drugshandel zat. In Kroatië had hij een aantal bedrijven op zijn naam staan, onder andere in onroerend goed. Via één van die bedrijven zou hij de campagne hebben gefinancierd van een burgemeester die uiteindelijk werd verdacht van corruptie en machtsmisbruik. 

De man zat in het Italiaanse restaurant Ferilli's Caffè toen hij van dichtbij in het hoofd werd geschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

De schutter is nog niet aangehouden. Het signalement dat direct na de schietpartij werd vrijgegeven omschreef een man van 1.60 meter. Hij was gekleed in een rood-zwart gesteepte korte broek en een blauw overhemd. Hij wordt geschat tussen de 35 en 40 jaar oud. 

Mensen met informatie over de dader wordt verzocht contact op te nemen met de politie.