Bordspel Horizon Zero Dawn aangekondigd

Op Gen Con 2018 is een officieel Horizon Zero Dawn-bordspel aangekondigd. Het spel wordt ontwikkeld door Steamforged Games, de spellenmaker die ook verantwoordelijk is voor het Dark Souls-bordspel.

Steamforged heeft bekendgemaakt al bezig te zijn met het spel nog voor Horizon Zero Dawn uitkwam op PlayStation 4. De afgelopen twee jaar is er een nauwe samenwerking ontstaan met zowel Sony als Guerrilla Games. Sterker nog, de Nederlandse ontwikkelaar van de game schijnt zelfs te refereren naar het bordspel als de volgende Horizon Zero Dawn-game. Hoewel het bordspel niet heel veel verhaal zal bevatten, is dit wel volledig in lijn met de succesvolle game en speelt het zich af na de Frozen Wilds-DLC.

Het bordspel wordt een coöperatief spel waarin spelers op jacht gaan naar robotwezens bekend uit de game. Samenwerking is belangrijk, maar uiteindelijk gaat het erom zelf de hoogste score te behalen. Het doorspelen kost ongeveer anderhalf tot twee uur en een enkel spel bestaat uit ongeveer vijf jachtpartijen die steeds moeilijker worden. Het bord verandert met elk gevecht en net als in de game ligt de nadruk op stealth en tactiek.

Het Horizon Zero Dawn-bordspel zal later dit jaar op Kickstarter verschijnen om meer bekendheid te vergaren, naast natuurlijk het financiële draagvlak om de productie te starten. Steamforged kijkt er ook naar uit om van fans van de game te horen wat zij in het bordspel willen zien.

Prototype van een Thunderjaw (meer foto's in bronartikel)
Prototype van een Thunderjaw (meer foto's in bronartikel)