Turnsters als vijfde naar EK-finale

Met een totaalscore van 158.529 punten hebben de Nederlandse turnsters zich donderdag op de openingsdag van de EK in Glasgow als vijfde geplaatst voor de landenfinale van zaterdag. Sanne Wevers, Van Gerner en Volleman wisten zich ook voor een individuele finale te plaatsen.

Het vijftal Sanne Wevers, Céline van Gerner, Vera van Pol, Tisha Volleman en Naomi Visser wisten zich als vijfde te plaatsen voor de landenfinale. Het is de eerste keer sinds 2010 dat de Nederlandse turnsters de landenfinale van het EK bereiken.
'
Naast de mooie teamprestatie was er ook individueel succes voor de Nederlandse turnsters. Wevers werd in de kwalificatie op de balk vierde met een score van 13,366. De olympisch kampioene begon stroef aan haar oefening, maar herstelde zich knap.

Op het onderdeel sprong was er succes voor Volleman. De 18-jarige turnster kwam tot een score van 13,866 punten en dat was goed voor een zesde plaats in de kwalificatie. Van Gerner wist zich net te kwalificeren op het onderdeel vloer. De 23-jarige werd met een score 13.066 achtste en dat net voldoende voor een plaats in de finale.