Hockeysters naar halve finale WK na overwinning op Engeland

De Nederlandse hockeysters hebben zich geplaatst voor de halve finales van het WK Hockey. In Londen had Oranje geen enkele moeite met Engeland en won makkelijk met 2-0.

Oranje begon sterk aan de wedstrijd tegen de olympisch kampioen. Caia van Maasakker was dicht bij openingstreffer uit een strafcorner, maar haar inzet ging op de lat. Kort daarna was het wel raak voor de Nederlandse ploeg. Lidewij Welten maakte de 1-0 na een pass van Xan de Waard. Margot van Geffen, Laura Nunnink en Kelly Jonker kregen voor rust nog de kans om de score te verdubbelen, maar stuitten allen op keepster Maddie Hinch.

Direct na rust maakte Laurien Leurink er 2-0 van, na Engels balverlies en een soepele combinatie via Welten en Frédérique Matla. Engeland zocht daarna wel de aanval, maar werd het niet meer gevaarlijk. In het slot van de wedstrijd werd keepster Hinch nog door een extra veldspeelster vervangen, maar Oranje kwam ook daardoor niet in de problemen.

Zaterdag nemen de Nederlandse hockeysters het op tegen Australië, dat zich woensdag al had geplaatst voor de halve finales door via shoot-outs te winnen van Argentinië.

De andere halve finale gaat tussen Ierland en Spanje. Ierland schakelde in de kwartfinales India uit. Na de reguliere speeltijd stond het 0-0 en de Ierse vrouwen wonnen na shoot-outs.