Oud-winnaar Haase vroeg klaar in Kitzbühel

Robin Haase is woensdag in de tweede ronde uitgeschakeld bij het ATP-toernooi van Kitzbühel. De als vierde geplaatste Nederlander verloor in twee sets van de Spanjaard Jaume Munar: 7-6 (5) en 6-4.

Haase had in de eerste ronde een bye, waardoor de 31-jarige Hagenaar pas in de tweede ronde in voor het eerst in actie hoefde te komen. Haase kwam in de eerste set al snel een break achter tegen, maar wist dat nog te herstellen. In de tiebreak ging de eerste set toch naar Munar, de nummer 88 van de wereld.

Haase staat vijftig plaatsen hoger op de wereldranglijst, maar daar was ook in de tweede set weinig van te merken. De Nederlandse tennisser keek in de tweede set ook snel tegen een break achterstand aan en kon deze niet meer goedmaken.

In het verleden was hij wel succesvol in Kitzbühel. In 2011 en 2012 wist hij het toernooi op zijn te schrijven, en in 2013 bereikte hij de halve finales in Oostenrijk. Sindsdien won hij echter nog maar één van de vijf duels in Kitzbühel en daar was een opgave voor nodig.