Van Persie nieuwe aanvoerder van Feyenoord

Robin van Persie draagt komend seizoen de aanvoerdersband bij Feyenoord. Dat bracht de club woensdagmiddag naar buiten.

Van Persie neemt het aanvoerderschap over van Karim El Ahmadi, die naar Saoedi-Arabië is vertrokken. Bij afwezigheid van de ervaren Rotterdammer zal Jordy Clasie de band dragen, net als in zijn eerdere periode in De Kuip. Eric Botteghin is benoemd tot derde aanvoerder, Steven Berghuis tot de vierde.

"Het is voor mij een hele eer om aanvoerder te zijn van Feyenoord. Zeker omdat ik bij deze club opgegroeid ben", reageert Van Persie. De aanvaller, die maandag 35 wordt, keerde in januari van dit jaar terug bij Feyenoord. Mede door zijn goals wonnen de Rotterdammers vervolgens de KNVB Beker.

Dirk Kuyt gaf in gesprek met RTV Rijnmond aan dat hij de keuze van Giovanni van Bronckhorst begrijpt, al vond Mario Been dat Tonny Vilhena ook wel geschikt zou zijn geweest. "Ik denk dat je een keuze moet maken voor een speler van wie je denkt dat hij altijd gaat spelen. Als je dan binnen dit elftal gaat kijken, kom je misschien wel uit bij Vilhena. Hij is natuurlijk nog vrij jong, maar toch al een paar jaar aanwezig binnen dit elftal."