Dubbelslag voor veldrijder Hermans in Tour de WalloniŽ

Veldrijder Quinten Hermans heeft de vierde etappe van de Tour de Wallonie gewonnen. De 23-jarige Belg van Telenet Fidea Lions was na een etappe van 161,4 kilometer de snelste in een sprint van een dertigtal renners. Door de winst neemt Hermans ook de leiderstrui over van Tim Wellens.

In de vierde rit van Malmedy naar Herstal lagen er vooral in de laatste dertig kilometer wat klimmetjes te wachten voor de renners. Vooral de laatste vijftien kilometer waren lastig met een klimmetje van zeshonderd meter aan 12,7 procent, en in laatste zes kilometer moesten de renners ook nog de Côte de Vivegnis en de Côte de l’Abbaye over.

Lars van der Haar (Telenet Fidea Lions), Sjoerd van Ginneken en Etienne van Empel (beiden Roompot Nederlandse Loterij) zaten mee in de kopgroep. De Nederlanders hadden het gezelschap van Kenneth Vanbilsen, Dries De Bondt en Emiel Planckaert, Simon Sellier en Arnaud Courteille en Alex Kirsch. De kopgroep kreeg meer dan twee minuten van het peloton, waar Lotto Soudal aan kop van het peloton reed.

Met nog vijftig kilometer te gaan tot de finishstreep was het verschil onder de minuut gezakt. Tom Wirtgen, Lukas Spengler, Kévin van Melsen en Baptise Planckaert zagen hun kans op naar de kopgroep te rijden, waarin ze ook slaagde. Ondanks de grote kopgroep werden ze op zestien kilometer van de finish door het peloton.

Op de beklimmingen liet vooral Quick-Step Floors zich zien. De succesvolle ploeg ging met verschillende renners in de aanval, maar Wellens sloeg elke aanval af. Ook Michel Kreder zag zijn aanval stranden. Ook op de laatste helling kreeg niemand de ruimte, waardoor er een dertigtal ging sprinten om de dagzege.

Edward Planckaert ging de sprint van ver aan, waarna Hermans er makkelijk overheen ging. De veldrijder van Telenet Fidea Lions hield stand tot aan de finish en boekte zijn eerste profzege als wegrenner. Door de overwinning is Hermans ook de nieuwe leider in de Tour de Wallonië.