Stekelenburg verlengt contract bij Everton

Maarten Stekelenburg zien we, in ieder geval voorlopig, niet meer terug in de Eredivisie. Hij heeft zijn contract met één jaar verlengd bij Everton.

De 35-jarige Nederlander speelt sinds 2016 bij de Toffees en lijkt ook de komende jaren graag op Goodison Park te blijven. Zijn tot 2019 jaar lopende verbintenis is nu alvast met één jaar verlengd, zodat de doelman tot 2020 vastligt bij Everton. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

Bij de Engelse subtopper ondervindt hij de hevige concurrentie van Jordan Pickford, die in no time uitgroeide tot eerste doelman van de club en ook van de Engelse nationale ploeg. "Jordan heeft een erg goed seizoen gedraaid en speelde ook geweldig voor Engeland op het WK", beaamt Stekelenburg, die er geen moeite mee heeft om tweede doelman te zijn. "Ik begrijp wat mijn rol zal zijn en ik zal proberen met Jordan te concurreren, terwijl ik hem tegelijkertijd ook beter wil maken",  legt hij zijn keuze uit.

"Voor mij persoonlijk was het een moeilijk seizoen omdat ik geblesseerd was en het kostte me een paar maanden om daar weer van terug te komen. Nu ben ik echter weer fit, heb ik in de voorbereiding een aantal wedstrijden gespeeld en kijk ik uit naar de terugkeer van Jordan, zodat we elkaar weer kunnen motiveren."