Ajax op vingers getikt door spelersvakbond

De spelersvakbond FIFPro heeft haar zorgen geuit over het nu alweer in actie komen van verschillende WK-gangers. Ook bij Ajax gebeurde dit te snel.

Volgens de FIFPro hebben spelers minstens vier weken nodig om te herstellen na hun WK-deelname. Zeker vijftien spelers hebben al gespeeld voor hun club, onder wie Hakim Ziyech, Lasse Schöne, Dusan Tadic en Nicolás Tagliafico. Alleen Tadic was geen basisspeler tegen Sturm Graz (2-0 winst). De Servisch international meldde zich vorige week maandag voor het eerst op de training bij Ajax en viel in de slotfase in.

De FIFPro meldt dat de belangen van de spelers op deze manier worden geschaad. "Het is in medisch opzicht herhaaldelijk aangetoond dat te weinig rust in de overvolle speelkalender zeer riskant is", klinkt het. "FIFPro begrijpt de financiële belangen voor de clubs, maar de gezondheid van de spelers wordt in gevaar gebracht door een dergelijk overbelast wedstrijdschema. Spelers komen onder een enorme druk te staan. Ze zitten gevangen tussen de behoeftes van de clubs en hun eigen gezondheid."