De Zwaan stijgt met stip op ranking PDC

Jeffrey de Zwaan na zijn halve finale op de World Matchplay een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst van de PDC. The Black Cobra steeg van de 68ste plek naar de vijftigste plaats op de PDC Order of Merit. De Leidschendammer was de grote smaakmaker van het toernooi met overwinningen op Michael van Gerwen, Adrian Lewis en Dave Chisnall. De opmars van De Zwaan werd in de halve finale gestuit door Gary Anderson, de uiteindelijke winnaar.

Anderson bleef ondanks zijn eindzege steken op de vierde plek op de wereldranglijst. De achterstand op nummer drie Rob Cross is verkleind tot 67.000 pond. De nummer één positie van Michael van Gerwen is nog ver buiten bereik. Mighty Mike voert met 1.693.750 pond de ranking aan, ruim twee keer zo veel als nummer twee Peter Wright. De Schot verdiende 'slechts' 747.750 pond de afgelopen twee jaar met pijltjes gooien. 

Raymond van Barneveld en Jermaine Wattimena kenden ook een positieverbetering. Van Barneveld verruilde de dertiende plaats in voor de elfde plek. Wattimena steeg één plaats en is nu de nummer 33 van de wereld. Jelle Klaasen en Benito van de Pas, afwezig in Blackpool, bleven respectievelijk negentiende en twintigste plek staan.

Vincent van der Voort (35), Christian Kist (39), Jan Dekker (42), Ron Meulenkamp (48) en Jeffrey de Graaf (58) zijn de andere Nederlanders in de top-64 op de wereldranglijst.