Busch houdt Suarez van eerste Mexicaanse NASCAR-zege ooit

Kyle Busch heeft de tweede NASCAR Cup Series-race van het jaar op Pocono gewonnen. Kampioen Martin Truex Jr won de race op de Tricky Triangle in juni, dit keer stond er geen maat op Busch en zijn #18. Daniel Suarez reed heel lang mee om de zege, maar moet nog even wachten op de eerste Mexicaanse NASCAR-zege ooit. 

De eerste stage leverde weinig spektakel op. Danny Hamlin, Kurt Busch en Suarez hadden de leiding een tijdje in handen, maar Chase Elliott pakte de punten, voor Kevin Harvick, Hamlin en Kyle Busch. Met Erik Jones op kop werd het veld vervolgens weer op gang gevlagd voor de tweede stage. Daarin gebeurde ook weer niet veel: Corey Lajoie hing hem even voorzichtig in de muur, zonder grote schade, en Harvick pakte de stagewinst, voor Elliott, Clint Bowyer en Alex Bowman.

William Byron zat op een andere pitstopstrategie en vertrok zo met nog 55 van de 160 ronden te gaan als leider bij de herstart. Kyle Busch kwam naar voren en met 49 ronden te gaan pakte hij de leiding over van zijn protegé. Veertig ronden voor het einde ging het dan voor het eerst wat serieuzer fout: Brad Keselowski spinde in een bocht en ramde de muur, waarna hij na een mislukte poging verder te rijden definitief op moest geven.

Met 28 ronden te rijden konden we verder, met Kyle Busch, Suarez en Elliott in de voorste gelederen. Busch leek rustig op weg naar de zege, tot zes ronden voor het einde: Darrell Bubba Wallace ramde snoeihard de muur in, had even de tijd nodig om de auto uit te komen en wandelde vervolgens zichtbaar aangeslagen weg. 

Na de nodige opruimwerkzaamheden kon de boel verder, met Kyle Busch, Suarez, Jones en Elliott vooraan. Wederom leek Busch te winnen, maar weer moest hij geduld hebben: een ongeval met Aric Almirola liep allemaal wel goed af, maar zorgde wel voor een nieuwe caution. Met overtime ging men weer op pad en dit keer ging het allemaal goed. Spannend was het niet echt meer: Busch reed al gelijk weg en pakte zijn zesde zege van het jaar, voor Suarez, Bowman, Harvick en Jones.