FOK! Wat een weer: toch weer warm!

Welkom bij het weerbericht lieve kijkbuiskindertjes!

Oké, nu word ik flauw.  

Even terzake nu. Het was gisteren toch alweer een stuk warmer dan de dag er voor en vandaag komen daar nog een paar graden bij. Een hittegolf wordt het voorlopig niet, maar echt koele en frisse lucht eveneens niet. We schakelen over naar zomerweer dat meer bij ons past. Hoewel, het droogte-probleem is nijpend en wordt alleen maar erger.

Het is een consequente uitloper van het Azorenhogedrukgebied die nu weer een verbinding zoekt met een Fins hogedrukgebied en dat zorgt wederom voor een krachtige blokkade. Dit zien we al tijden. Sterker nog, er komt in ons land weer een aparte kern van hogedruk te liggen. Dus u begrijpt het al: neerslag van betekenis zit er absoluut niet in.

Gisteren viel er plaatselijk wat lichte regen, maar de sommen van 0,2 tot 2,1 mm maakte nu niet echt indruk. In het zuidoosten werd het trouwens gewoon weer 30 graden.

Dat gaat vandag ook gebeuren en dan op meer plaatsen. De maxima liggen morgen tussen de 27 graden aan zee tot 32 in Limburg en het oosten van het land. Dit is dan wel de hoogste temperatuur van deze week. Dat de zon morgen schijnt zal jullie niet verbazen. Toch sluit ik een enkele regen- of onweersbui in de avond niet uit. De grootste kans daarop is in het westen. Maar er zijn ook factoren die tegenwerken, dus ik hou het op een kleine kans.

Tot later!  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Schotland van Spyla (Foto: spylacopa_68)
Inmiddels is Spylacopa_68 weer terug in Nederland, maar we hebben nog veel om van na te genieten van Schotland! ( Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!