Langlaufkampioene Skofterud (38) overleden

Ex-langlaufster Vibeke Skofterud is zondag op slechts 38-jarige leeftijd overleden. De Noorse was op het water ten zuiden van Oslo aan het jetskiën en daarbij ging het fout. Rond half twaalf 's ochtends kreeg de politie een melding van een ongeval op het water, drie uur later werd de dood van Skofterud bevestigd. Volgens de politie was ze ten tijde van het ongeluk alleen op het water.

Skofterud stopte na het seizoen 2014/15 en boekte vooral veel succes als onderdeel van de Noorse estafetteploeg. In 2010 pakte ze samen met Therese Johaug, Kristin Størmer Steira en Marit Bjørgen olympisch goud, een jaar later volgde in dezelfde samenstelling de wereldtitel in Oslo. Ook in 2005 maakte Skofterud deel uit van de gouden estafetteploeg op het WK, terwijl ze ook nog zilver (2003) en brons (2007) pakte.

In haar 191 individuele World Cup-wedstrijden kwam Skofterud, tegenwoordig analist bij het Noorse Eurosport, nooit tot een overwinning, hoewel ze wel vijftien keer op het podium stond. Gedurende haar bijna vijftien jaar in de World Cup maakte ze wel maar liefst zeventien keer deel uit van een winnende ploeg op de niet vaak op het programma staande estafette.