Wellens wint tweede rit Wallonië en is ook nieuwe leider

Tim Wellens heeft de tweede rit in de Tour de Wallonië gewonnen. De 27-jarige Belg van Lotto Soudal was in een etappe van 167,2 kilometer in Namen de beste van een select groepje. Wellens neemt ook de leiderstrui over van Romain Cardis, die de openingsrit won.

In een etappe van Villers-La-Ville naar Namen moesten de renners acht heuveltjes over met in de finale twee keer de beklimming van de Citadel van Namen. De Deen Kasper Asgreen (Quick-Step Floors) en de Belg Nicolas Cleppe (Telenet Fidea Lions) waren de vroege vluchters van de dag. Samen fietste ze vijf minuten voorsprong bij elkaar, waarna het peloton de controle behield.

Met nog vijftig kilometer te fietsen sprong Lachlan Morton (Dimension Data) naar de kopgroep toe. Samen reden ze nog dertig kilometer samen, en toen werden ze ingerekend door het peloton.

Tijdens de beklimming van de La Tienne aux Pierres onstond er een nieuwe kopgroep, met onder meer de Italiaan Fabio Aru, die maakte zijn rentree na zijn slechte Giro d'Italia.

Remi Cavagna ging bij de laatste beklimming van de Citadel van Namen ten aanval. Later deed Aru dat ook nog, maar met nog vier kilometer te gaan werden ze weer bijgehaald door een select groepje. Wellens was vervolgens de snelste voor Pieter Serry en Quentin Pacher.