Titels voor tennissers Hogenkamp en Griekspoor

Tijd voor een gala op het bondsbureau van de KNLTB. Zowel Richel Hogenkamp als Tallon Griekspoor hebben zondag hun tennisfinales weten te winnen. Hogenkamp won in Praag en Griekspoor boekte zijn eerste challengerzege in Tampere. 

Richel Hogenkamp won het ITF-80k toernooi in Praag door in de finale af te rekenen met de Italiaanse Martina Di Giuseppe. De als tweede geplaatste Hogenkamp rekende in twee sets af met de ongeplaatste Italiaanse. In de eerste set liep ze uit naar een 4-1 voorsprong, maar kwam Di Giuseppe nog terug. Uiteindelijk trok Hogenkamp alsnog met 6-4 aan het langste eind. De tweede set was met 6-2 een makkelijke prooi voor de 26-jarige Doetinchemse.

Voor Hogenkamp is het haar eerste toernooizege van dit jaar. Ze is op dit moment de nummer 166 van de wereld. Ze klimt naar plek 134. 

Griekspoor beleefde in het Finse Tampere een topweek, waarin hij tot de finale geen set afstond. De als zesde geplaatste tennisser uit Nieuw-Vennep versloeg op weg naar de finale onder meer de als vierde geplaatste Marco Trungelliti en Tristan Lamasine, die een einde maakte aan de zegereeks van Thiemo de Bakker. In de finale was Griekspoor met 6-3, 2-6 en 6-3 te sterk voor de als derde geplaatste Juan Ignacio Londero uit Argentinië.

Londero werd ook door Griekspoor aan de zegekar gebonden in de week van zijn eerste toernooizege op een Challenger, de toernooicategorie onder de ATP-tour. Mede dankzij die titel haalt Tallon zijn oudere broer Scott Griekspoor weer in op de wereldranglijst. Voor deze week stond Scott op 210 en Tallon op 223. Door deze toernooizege is de jongste tennistelg vanaf maandag weer de kopman van het gezin. Hij verbetert tevens zijn beste notering tot dusverre, behaald in februari 2018 (218e). Tallon klimt naar plek 180.