'Higuaín geeft de voorkeur aan Premier League boven Serie A'

Gonzalo Higuaín kan naar AC Milan verhuizen, maar volgens de Italiaanse krant La Stampa gaat de spits van Juventus liever in Engeland voetballen.

Bovendien is Higuaín naar verluidt niet van plan om salaris in te leveren. In San Siro ligt voor hem een jaarsalaris van 4,7 miljoen euro klaar. Andere media meldden dit weekend dat Juventus en Milan een principeakkoord hebben over een verhuur van Higuaín en dat Juve een huurvergoeding van twintig miljoen euro krijgt. De landskampioen wil bovendien een verplichte optie tot koop laten opnemen van 35 miljoen euro.

Aangezien de spits al een aantal jaren in Italië speelt, zou hij graag eens in de Premier League willen voetballen. De Daily Mirror claimt dat hij zes tot zeven miljoen euro per jaar kan gaan verdienen bij Chelsea. Daar zou hij dan herenigd worden met Maurizio Sarri, de coach met wie hij samenwerkte bij Napoli.

Chelsea mikt overigens op een dubbele transfer, want behalve Higuaín hoopt de Londense topclub ook Daniele Rugani binnen te halen. Zijn zaakwaarnemer bevestigde vrijdag dat The Blues al met een mooie aanbieding voor de dag zijn gekomen.