Perez wil Formule 1-team Force India redden

Het Formule 1-team Force India is afgelopen vrijdag door een Britse rechter onder curatele gesteld. Deze stap volgt vanwege de financiële problemen waarmee de renstal al geruime tijd mee kampt. Een van de schuldeisers is coureur Sergio Perez die naar eigen zeggen de stap heeft moeten zetten om de toekomst van het team veilig te stellen.

Voor het seizoen was de situatie bij Force India al niet rooskleurig en de problemen zijn vergroot doordat eigenaren Vijay Mallya en Subrata Roy in hun thuisland India verwikkeld zijn in allerlei juridische procedures. Om de financiële problemen enigszins te verlichten zouden de beide Indiërs kunnen besluiten om Force India te verkopen aan de hoogste bieder. Dit omdat het team aan de holding waaronder het valt een schuld heeft van 178 miljoen euro.

Perez is een van andere de schuldeisers met een openstaande rekening van 3,5 miljoen euro. De Mexicaan wil echter dat het team ook in de toekomst blijft bestaan en heeft met zijn team bij Mercedes aangeklopt. Het Duitse automerk heeft meer dan tien miljoen euro tegoed en besloot Perez te steunen bij het verzoek aan de rechter om Force India onder curatele te laten stellen. Ook hoofdsponsor BWT, het Oostenrijkse waterbedrijf, zou inmiddels de kant van Perez en Mercedes gekozen hebben.

Doordat Force India nu onder curatele staat is er een bewindvoerder aangesteld. Deze kan er nu voor zorgen dat de verkoop van de in Silverstone gevestigde renstal bespoedigd wordt. Hierbij hoeft hij niet voor de hoogste bieder te gaan, maar kan hij bekijken wie de beste plannen indient. BWT zou een van de gegadigden zijn, maar ook Lawrence Stroll, de vader van Williams-coureur Lance Stroll, Michael Andretti en de vader van coureur Nikita Mazepin worden genoemd als potentiële overnamekandidaten.