FOK! Wat een weer: de zomer gaat door hoor!

Hallo boerenburgers en buitenlui!  

Zo. We hebben een extreem warme periode afgesloten. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Diverse zware regen- en onweersbuien trokken in hoog tempo over ons land. Het was in eerste instantie een complex die over Noord-Holland trok, en daana ontstond er op het feitelijke koufront een nieuwe onweershaard. Toch zijn er ook plekken geweest die niet of nauwelijks wat hebben gekregen. Op plekken die wel met buien te maken kregen viel over het algemeen zo tussen de 7 en 17 mm. De treksnelheid was erg hoog dus de buien duurde meestal niet langer dan een half uur.

Achter het front klaarde het weer breed op. Wel stak er een pittig zuidwestenwindje op. Op veel plaatsen was het dan ook maar rond 23 graden. Behalve in het zuiden, daar klom het kwik toch wel weer tot ruim 28 graden en de buien die daar vielen waren warmte-onweders. 

Vannacht kunnen we dan overal het huis eens lekker laten doorluchten. Het koelt af naar waarden tussen de 13 en 17 graden. Heerlijk!.

Vandaag komt er dan geleidelijk aan meer bewolking en er kan tegen de avond in het westen zowaar wat lichte regen vallen. In het oosten en zuidoosten schijnt de zon nog volop, al komt er ook daar later meer bewolking. Nu denk je na alle hitte, het is eindelijk afgekoeld? Nee hoor. In de gebieden waar de zon het meest schijnt kan het toch nog 29 graden worden. Langs de kust wordt het rond de 25 graden. De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig.

De komende week is er één ding dat niet veranderd: de droogte. Het wordt wederom een meest droge week, al sluit ik een enkel buitje niet uit. De maxima komen gemiddeld uit rond de 25 graden. Aan zee en in het noorden iets lager, in het zuiden wat hoger.

Fijne zondag!  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Einde reis (Foto: spylacopa_68)
De reis van Spylacopa_68 is ten einde. Dit is op de boot naar IJmuiden. ( Foto: SPylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!