Doodrijder wil onderzoek rijgedrag slachtoffer

Het ongeluk waarbij in 2016 de 19-jarige Fleur om het leven kwam, moet volgens de daders Walter en zijn zoon Casper van W. opnieuw onderzocht worden. We gaan terug naar de maand maart, wanneer vader en zoon, na een avondje uit in een restaurant, waarbij Walter de nodige alchohol nuttigde, een straatrace hielden. 

Tijdens de straatrace door Loosdrecht boorde Walter van W. zijn Porsche met een snelheid van 167 kilometer per uur in de flank van de auto van Fleur. De jonge vrouw raakte zwaargewond en zou twee weken later overlijden aan haar verwondingen. 

Walter werd veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en een rijontzegging van vijf jaar. Zijn zoon Casper, kreeg een werkstraf van 100 uur en een jaar rijontzegging. Hij raakte daarnaast per direct zijn baan als piloot bij Transavia kwijt. Vader en zoon zijn tegen die straffen in hoger beroep gegaan. 

Volgens het Algemeen Dagblad bleek donderdag tijdens een eerste rechtszitting dat Walter en Casper vragen hebben over het rijgedrag van Fleur. Zo willen ze extra onderzoek of Fleur wel goed heeft opgelet toen zij de weg opreed waar de crash plaatsvond. 

Schaamteloos
Robert Balkestein noemt het ronduit schaamteloos dat de doodrijder van zijn dochter op deze manier een deel van de schuld van het ongeluk bij zijn dochter neer wil leggen. Robert: "Het is aan de rechter, maar allang is bewezen dat Fleur netjes reed en dat ze de telefoon niet in haar hand had." Verrast door het hoger beroep is hij niet: "Beiden hebben nog nooit één keer spijt betuigd. Helemaal niks. Maar zij proberen alles om die straf omlaag te krijgen"

Walter heeft, sinds het ongeluk in 2016, nog geen dag van zijn straf uitgezeten volgens Robert. Hij noemt het bizar dat Walter op dit moment ook nog gewoon mag rondrijden, hoewel hij meerdere malen betrapt is voor rijden onder invloed: "Maar ja, zolang het hoger beroep nog loopt... Hij is gewoon een recidivist"

De rechtbank beslist over twee weken of het gevraagde onderzoek er komt.