VVV beloont trainer Steijn met nieuw contract

VVV-Venlo gaat langer door met Maurice Steijn. De hoofdcoach heeft zijn contract verlengd tot medio 2021.

Steijn had bij de Limburgers een contract dat volgend jaar zou aflopen en VVV vond het dus tijd voor een vernieuwde samenwerking. "Wij vonden het juist nu belangrijk om duidelijkheid te scheppen, zowel intern als extern", zegt algemeen directeur Marco Bogers op de officiële website van VVV-Venlo.

"Het is zaak de focus op het voetbal en de prestaties te houden en gesprekken over een contractverlenging tijdens een seizoen leiden alleen maar af en kunnen voor onrust zorgen. Nu is er tijdig duidelijkheid", aldus Bogers. "We zijn erg blij dat we met Maurice nieuwe afspraken hebben kunnen maken en hij tot en met juni 2021 aan onze club verbonden blijft."

De 44-jarige Steijn, die met zijn gezin nu ook in Venlo gaat wonen, coachte VVV vorig seizoen naar een vijftiende plek in de Eredivisie. "Hier spreekt veel vertrouwen uit", zegt hij over de contractverlenging. "Samen met de geweldige mensen waar ik dagelijks mee samenwerk, hoop ik ook de komende jaren succesvol te zijn bij deze prachtige club."