McCartney verrast met gratis concert in Cavern Club

In de jaren 60 van de vorige eeuw begon het succes van popgroep The Beatles in Liverpool. In The Cavern Club, welteverstaan.

Donderdagmiddag gaf Beatleszanger Paul McCartney een intiem concert in de stad waar het allemaal voor hem begon. De huidige Cavern Club is echter niet de originele club die in 1973 zijn deuren sloot. De nieuwe Cavern Club ligt echter vlakbij de originele locatie. Tweehonderd gratis kaarten gingen die ochtend razendsnel over de toonbank.

McCartney speelde 28 nummers, zowel klassiekers als nieuw materiaal, voor een erg warme zaal. "Het is fantastisch om hier terug te zijn", aldus de oude meester.

Toch onderbrak Sir Paul een nummer, omdat meerdere mensen teveel met hun telefoon bezig waren. "Ik geloof dat jullie allemaal verteld is om geen foto's te maken. Jij neemt foto's en jij neemt foto's en ik wil niet geïrriteerd raken, maar nu raak ik geïrriteerd." Een andere fan werd eerder al uit de zaal verwijderd, omdat hij de soundcheck aan het filmen was.

Het publiek was superenthousiast. "Fantastisch om hem zo dichtbij te zien. Ik stond zo dichtbij dat ik hem gewoon bijna kon aanraken", aldus een fan. Een ander was nog steeds onder de indruk van het muzikale gedeelte. "Hij heeft het nog steeds."