Darter De Zwaan blijft stunten en staat in halve finales World Matchplay

Darter Jeffrey de Zwaan beleeft de week van zijn leven. Op de prestigieuze World Matchplay begon de Leidschendammer met zeges op Michael van Gerwen en Adrian Lewis, donderdagavond moest Dave Chisnall er in de kwartfinales aan geloven.

De Zwaan gooide er al vroeg een 127-finish tegenaan, hoewel Chisnall met legs van elf en twaalf darts terug kon slaan. Chizzy speelde geweldig en kwam na de eerste onderbreking met nog een elfdarter op een 2-4 voorsprong, maar De Zwaan liet zich niet kennen.

Ook de Nederlander gooide meerdere legs in twaalf en zelfs elf darts uit, maar liet kansen liggen om op 8-6 te komen, waarna Chisnall op 7-7 kwam. De Engelsman miste even later drie darts vanaf dubbel 18, wat De Zwaan afstrafte met een 66-finish, om vervolgens op 13-7 te komen.

Na de vierde onderbreking hield Chisnall nog even een beetje stand, maar The Black Cobra speelde zich naar 15-8, waarna hij het met een 56-finish afmaakte. De Nederlander eindigde uiteindelijk met een paar uitermate indrukwekkende cijfers: ruim 103 gemiddeld en 53 procent op de dubbels.

Joe Cullen en Gary Anderson spelen donderdag de andere kwartfinale in de Winter Gardens in Blackpool.

Jeffrey de Zwaan - Dave Chisnall (Bron: PDC)
Jeffrey de Zwaan - Dave Chisnall (Bron: PDC)