AS Roma woedend op Bordeaux en Barcelona

AS Roma-voorzitter James Pallotta haalt hard uit naar Barcelona en Bordeaux, nadat de Romeinen een transfer van Malcom door de neus werd geboord.

Roma en Bordeaux waren mondeling akkoord en Malcom leek Frankrijk te gaan verlaten voor een avontuur in Rome. Barcelona kwam op het laatste moment echter met een betere aanbieding. "En geen twijfel mogelijk: dit deden ze op een onethische manier", zegt Pallotta in de Italiaanse media.

"Monchi (technisch directeur van Roma, red.) had toen een videoconferentie met de zaakwaarnemer van Malcom, die zei: 'Kijk Monchi, ik draag rood, de deal is rond'. We hebben juridisch advies gekregen en het lijkt erop dat Bordeaux zich moet verantwoorden", aldus de boze preses van de Italiaanse club.

Ook Barça heeft volgens Pallotta wat uit te leggen. "Barcelona belde ons gisteren om excuses aan te bieden, maar die accepteer ik niet. De enige manier om hun excuses te accepteren, is als ze Lionel Messi sturen. Malcom wilde naar ons toekomen. Er waren andere clubs geïnteresseerd, zoals Leicester City en Everton, maar ze hielden geen formele gesprekken."

"We hadden al een ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro afgesproken. Dat ze claimen dat niets is ondertekend? Dat is bullshit. Iedere club weet hoe het werkt. Vergeet of het legaal is of niet. Het is onethisch en immoreel." Barcelona heeft circa 41 miljoen euro voor de 21-jarige Braziliaanse aanvaller betaald.