Nederlandse Dota 2-spelers kunnen inhoud lootboxes zien

Valve heeft de manier waarop Dota 2-lootboxes werken aangepast voor Nederlandse spelers, zodat zij kunnen zien wat er in een lootbox zit vóór ze deze aanschaffen. Dit deed het bedrijf op aandringen van de Nederlandse kansspelautoriteit.

Vorige maand werd bekend dat Valve Nederlandse spelers de toegang had ontzegd tot de marktplaatsen van Counter-strike: Global Offensive en Dota 2. Dit was een reactie op een aanmaning van de Nederlandse kansspelautoriteit, die Valve gebood om met een oplossing te komen voor het lootbox-debacle en daarbij dreigde met een rechtszaak.

Valve lijkt nu in zekere zin overstag te zijn gegaan door de inhoud van lootboxes inzichtelijk te maken, uitsluitend voor spelers uit Nederland. Daarnaast is het nu alleen nog mogelijk om één lootbox per keer aan te schaffen en is de speciale 'lootbox-animatie' eruit gesolopt, mogelijk om het qua uiterlijk nog wat minder aantrekkelijk te maken.

De vraag is nu of en welke games/uitgevers gaan volgen. Er zijn vermoedens dat dezelfde regels gelden voor games als FIFA 18, Rocket League en PUBG.