Waterpolosters voor derde keer op rij naar EK-finale na winst tegen Hongarije

De Nederlandse waterpolosters hebben voor de derde keer op rij de EK-finale bereikt. In Barcelona won Oranje met 8-7 (2-1, 3-3, 2-1,1-2) van Hongarije, dat twee jaar geleden nog in de finale won van Nederland.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga neemt het in de finale op tegen Griekenland, dat in de andere halve finale met 11-9 te sterk was voor Spanje.

Hongarije kwam na vijf minuten spelen op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Illes. In het eerste kwart wist Oranje de score nog om te draaien dankzij treffers van Sabrina van der Sloot en Ilse Koolhaas.

In het tweede kwart had keepster Laura Aarts een hoofdrol met drie geweldige reddingen. Desondanks wist Hongarije terug te komen tot 4-4 na een 1-3 achterstand. De Nederlandse waterpolosters liepen halverwege het derde kwart weer uit naar een 7-4 voorsprong.

Hongarije kwam terug tot 7-6, maar twee reddingen van Aarts voorkwamen de gelijkmaker. Met nog vijf minuten te gaan bracht Maud Megens het verschil weer op twee doelpunten.

Hongarije gaf echter nog niet op en met nog vier minuten spelen kwam de huidig Europees kampioen terug tot 8-7. Oranje kreeg in het slot enkele goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar slaagde daar niet in. In de slotsecondes Hongarije kreeg nog goede kans om de gelijkmaker alleen lag Aarts opnieuw in de weg. Daardoor staat Nederland voor de derde keer op rij in de EK-finale.