ParanoÔde Brit bestormt politiebureau

Een Britse toerist was woensdag flink de weg kwijt. Dat schrijft het team van Politie Amsterdam Centrum-Burgwallen op Facebook. Rond het middaguur sprong de man over de publieksbalie en schreeuwde in het Engels dat hij werd achtervolgd en dat zijn ouders in gevaar waren. 

Volgens de politie kwam de man 'extreem verward' over en bleef hij wartaal uitslaan. Hierbij probeerde hij verder het bureau in te komen. Een agent die zich bij de balie bevond  wist de man te tackelen waarna ze samen op de grond belandden. Nadat de man onder controle was gebracht werd hij gefouilleerd op wapens. Deze bleek hij niet bij zich te hebben. 

De politie heeft uiteindelijk een 'psycholance' laten oproepen, een speciaal uitgeruste ambulance met gespecialiseerde verpleegkundigen die getraind zijn in het behandelen van verwarde mensen. Volgens de verpleegkundigen was de Brit sterk onder invloed van drugs, waardoor hij last van paniekaanvallen had. De man werd overgebracht naar een zorginstelling zodat hij de zorg kan krijgen die hij nodig heeft. 

Paranoïde Brit bestormt politiebureau (Foto: Politie Amsterdam Centrum-Burgwallen)
Paranoïde Brit bestormt politiebureau (Foto: Politie Amsterdam Centrum-Burgwallen)