Paay wint rechtszaak om plasseksfilmpje

Nederlands bekendste plasseksfan kan een schadevergoeding van 30.000 euro tegemoet zien. De rechter in Amsterdam heeft besloten dat GeenStijl en twitteraar Eendevanger (ene Michel V.) Patricia Paay moeten betalen wegens het verspreiden van haar beruchte plasseksfilmpje.

Vorig jaar lekte de boel uit - het filmpje dus - en daar raakte Paay, die het via WhatsApp zelf naar meerdere mensen had gestuurd, stevig van over de zeik. GeenStijl werd voor de rechter gesleept, want de site had anderhalf uur lang het bewuste filmpje online staan, verspreid door Michel V.

Advocaat Johan Langelaar is blij: "Het belangrijkste is dat het verspreiden van de video onrechtmatig was en dat mensen hopelijk beter na gaan denken voor ze zoiets doen." GeenStijl is van mening dat het slechts een tweet ge-embed heeft en dat het de beelden niet zelf publiceerde.

Overigens is GeenStijl ook wel enigszins gelukkig. Paay had het namelijk aangedurfd om het echt fantastische bedrag van maar liefst 450.000 euro te vragen, maar dat vond de rechter een beetje overdreven. 

GeenStijl en Michel V. zijn overigens hoofdelijk aansprakelijk: Paay moet 30.000 euro betaald krijgen, maar de partijen mogen onderling uitvechten wie wat gaat betalen.