Heracles neemt 'enorm talent' over van Schalke 04

Heracles Almelo heeft zich dinsdag versterkt met Lennart Czyborra. De linksback komt over van Schalke 04.

De Duitse jeugdinternational heeft een contract getekend voor drie seizoenen, met een optie voor nog een jaar. "Ik ben blij om bij Heracles Almelo te zijn", vertelt Czyborra op de officiële clubwebsite van Heracles. "De eerste indruk van de club is erg goed. Het stadion en de mensen geven mij het gevoel dat dit de juiste keuze is. Mijn doel is om me bij deze club verder te ontwikkelen."

De negentienjarige verdediger speelde in de jeugdopleidingen van 1. FC Union Berlin, Hertha BSC en Energie Cottbus voordat hij in de zomer van 2015 de overstap maakte naar Schalke 04. Bij die club speelde hij voor Onder-17 en Onder-19. Czyborra speelde zes wedstrijden voor Duitsland Onder-18 en maakte in april zijn debuut voor Duitsland Onder-19.

"Lennart is een enorm talent", zegt technisch manager Mark-Jan Fledderus. "Hij heeft indruk gemaakt in de jeugdopleiding van Schalke 04 en heeft ook al in nationale jeugdelftallen van Duitsland gespeeld. We zijn trots dat Lennart voor Heracles Almelo heeft gekozen. Met zijn komst hebben we de positie linksachter nu dubbel bezet en daarmee naar wens ingevuld."