Lachend aangifte doen van auto-inbraak

De meeste mensen worden flink chagerijnig als er in hun auto wordt ingebroken. Een rijke Engelse zakenman daarentegen heeft 'gierend van het lachen' aangifte gedaan van de inbraak in zijn auto. Hij had zijn auto voor een hotel in Amsterdam geparkeerd, met daarin nogal wat waardevolle spullen. Niet slim, zoals hij zelf ook vond achteraf, zo meldt de politie op Facebook. 

In zijn auto lagen onder meer een koffer met ruim 150 cd's, een iPhone (nieuw in de doos), dure merkzonnebrillen, laptop, fotocamera en filmcamera. Als klap op de vuurpijl lag er ook een bedrag van 10.000 Engelse pond gewoon voor het oprapen. De autokraker, die volgens agent Wout van Noord 'duidelijk zijn dag niet had', griste echter alleen een Australisch paspoort en een Engels rijbewijs mee. 

Daar was de zakenman echter niet heel erg van onder de indruk; de documenten zijn gesignaleerd en dus onbruikbaar volgens de agent. Wout van Noord: "Na de aangifte stapte m'n aangever met een big smile achter het stuur van zijn auto om weer richting Engeland te gaan."

Lachend aangifte doen van autoinbraak (Foto: Politie Amsterdam Boven IJ)
Lachend aangifte doen van autoinbraak (Foto: Politie Amsterdam Boven IJ)