Trump tegen Iran: 'BEK HOUDEN OF WE VERNIETIGEN JE'

Donald Trump is zondag stevig uit zijn string gescheurd. De Iraanse president Hassan Rouhani liet de VS weten 'niet met de staart van de leeuw te spelen', want daar zou men spijt van krijgen, en dat pikte The Donald niet.

Trump trok gelijk naar zijn commandocentrum, ook wel @realDonaldTrump genaamd, drukte Caps Lock eens stevig in - want met louter hoofdletters wordt alles serieuzer genomen - en ging tekeer: "BEK HOUDEN OF WE VERNIETIGEN JE", klonk het min of meer uit het toetsenbord van de behoorlijk happende Trump.

 Wat nauwkeuriger vertaald: "BEDREIG DE VERENIGDE STATEN NOOIT, NOOIT MEER OF JE ZAL GEVOLGEN ONDERVINDEN ZOALS ER DOORHEEN DE GESCHIEDENIS MAAR WEINIGEN HEBBEN GEKEND. WE ZIJN NIET LANGER EEN LAND DAT JE KRANKZINNIGE VERKLARINGEN VAN GEWELD EN DOOD ZAL TOLEREREN. WEES VOORZICHTIG!"

Trump was eerder fan van dergelijke taal naar Noord-Korea, maar sinds hij zijn evenknie Kim Jong-un te vriend heeft gemaakt is Iran het volgende doelwit geworden. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu was er na een boze tweet richting Iran uiteraard als de kippen bij om Trump te prijzen.