Harvick wint NASCAR-race New Hampshire na 'bump-and-run'

Kevin Harvick heeft zondagavond in de NASCAR Cup Series de race gewonnen op Loudon in New Hampshire. Het was alweer de zesde overwinning van het jaar voor de 42-jarige veteraan van Stewart-Haas Racing.

Er werd regen verwacht en dus werd de race een uur vervroegd. Het ging echter vroeger regenen, dus werd de race naar de oorspronkelijke tijd teruggezet, en uiteindelijk zelfs met twee uur uitgesteld. Enfin, uiteindelijk kon men onderweg, hoewel de gele vlag door een technisch probleem van Landon Cassill en een aanvaring met de muur van AJ Allmendinger al vroeg gezwaaid kon worden.

Kurt Busch had de touwtjes in handen, met Denny Hamlin en broertje Kyle Busch achter zich aan. Na 35 ronden was het tijd voor de 'competition caution' - de neutralisatie die in de NASCAR gebruikelijk is als de omstandigheden voor de race door bijvoorbeeld regen flink zijn veranderd. Bij de pitstops had Ricky Stenhouse Jr het prima voor elkaar en hij pakte dan ook de leiding, wat Martin Truex Jr later deed.

Truex won een verder rustige eerste stage, gevolgd door Chase Elliott, Jimmie Johnson, Kurt Busch en Ryan Blaney. De tweede stage leverde weinig spektakel of noemenswaardige acties op. Truex werd in de slotfase te grazen genomen door Elliott, die de stage dan ook won - zijn eerste van het jaar - en dat deed voor Kurt Busch en Truex.

Kurt Busch en Elliott begonnen, gevolgd door Harvick, als leiders aan het slotstuk van de race. Met nog honderd van de 301 ronden te gaan werd duidelijk dat er weer wat regenbuien in ontwikkeling waren en dus kon het spannend gaan worden: bij regen zou de boel stilgelegd en naar alle waarschijnlijkheid helemaal afgekapt worden, waardoor iedereen op elk moment voorin wilde zitten.

Aric Almirola bracht dat in de praktijk en nam zowaar de leiding over, maar bij de - in principe - laatste ronde pitstops verloor hij de koppositie weer aan Harvick. Die werd op zijn beurt gepasseerd door Kyle Busch en dat leverde in de slotfase een zeer fraai gevecht op. Busch leek het te pakken, maar Harvick drong aan, tikte zijn opponent een paar ronden voor het einde aan de kant en pakte zijn zesde zege van het seizoen.

Harvick wint met een fraai staaltje bump-and-run (Bron: YouTube)