UFC-zwaargewicht Struve heeft zware dobber aan Tybura

De UFC landde zondag in de Duitse stad Hamburg. Niet echt een sterk programma, maar de Nederlander Stefan Struve staat in de octagon en dat is altijd de moeite waard.

Tegenstander was de Pool Marcin Tybura, een stugge vechter die net als Struve zijn laatste twee gevechten heeft verloren.

In de eerste ronde is het de Nederlander die afstand probeert te houden van de harde knuisten van Tybura. Het lijkt erop dat Struve eindelijk voordeel weet te halen met zijn enorme lengte. Toch weet de Pool Struve naar de grond te krijgen op een manier die te makkelijk lijkt, tegen de lange en zware Struve. Aan het eind van de ronde lukt het Tybura weer om Struve naar de grond te krijgen en weet Struve dat hij de komende tien minuten een zeer zware dobber gaat hebben aan de Pool.

De tweede ronde gaat van start met een hard trappende Struve om Tybura maar op afstand te houden, maar de tactiek van de sluwe Pool zit prima in elkaar en hij weet Struve weer naar de grond te krijgen. Op de grond wordt Struve gegeseld door ellebogen en vuisten, maar hij weet toch te ontsnappen, weliswaar met een enorme snee op zijn kin die hevig bloedt. De ronde eindigt op de grond nadat de ijzersterke Tybura Struve wéér op zijn rug weet te krijgen. Struve moet in de derde ronde dan toch echt een KO eruit zien te persen om deze partij nog te winnnen.

De harde trappen van Struve raken Tybura aan het begin van de derde ronde weer hard op het lichaam. Tybura lijkt niets meer te voelen en zich puur te focusen op het naar de grond brengen van de lange Nederlander. Struve weet alle pogingen te ontwijken, maar anderhalve minuut voor het einde van de partij weet Tybura dan toch het grondgevecht weer te vinden. Tot het einde van de ronde blijft het gevecht zich op de grond afspelen, met Tybura als dominante vechter. Na het klinken van de bel blijft Struve secondenlang op zijn rug liggen, alsof hij zijn verlies al aan het verwerken is.

En inderdaad, alle drie de juryleden geven de overwinning overtuigend aan Tybura, met de mooie cijfers (30-27 x2, 29-28).