Italiaanse tennissers winnen ATP-toernooien, Johnson wint voor eigen publiek

Het was zondag een prima dag voor de Italiaanse tennissers. In één klap kwamen er twee ATP-titels bij voor de Italianen, zowel in het Zweedse Båstad als in het Kroatische Umag.

In Båstad ging Fabio Fognini er met de winst vandoor. De nummer vijftien van de wereld leek Richard Gasquet (ATP-29) terug in de wedstrijd te laten komen, maar maakte het in de derde set toch duidelijk af: 6-3, 3-6, 6-1. Het is de zevende ATP-titel uit Fognini's loopbaan en de tweede van het jaar.

In Umag was Marco Cecchinato (ATP-27) de beste. De Argentijn Guido Pella (ATP-72) kon vooral in de tweede set goed mee, maar moest zich in de tiebreak toch gewonnen geven: 6-2, 7-6 (4). Na Boedapest eerder dit jaar is het Cecchinato's tweede ATP-titel.

Ook in het Amerikaanse Newport werd gespeeld en daar ging de eindzege naar Steve Johnson (ATP-48). De Amerikaan had het lastig met de Indiër Ramkumar Ramanathan (ATP-161), die zijn eerste ATP-finale speelde, maar won na twee uur toch: 7-5, 3-6, 6-2. Voor Johnson was het zijn vierde titel.