'Klaassen kan verder in Bundesliga'

Davy Klaassen wordt gelinkt aan Werder Bremen. De oud-speler van Ajax heeft een teleurstellend jaar achter de rug bij Everton.

Klaassen vertrok in de zomer van 2017 met hoge verwachtingen naar Goodison Park, waar hij erg veel moeite had om mee te komen in de Premier League. De 25-jarige middenvelder kreeg van Ronald Koeman al weinig speeltijd en dat was onder diens opvolger Sam Allardyce niet anders.

Volgens DeichStube wil Werder Bremen de spelverdeler mogelijk overnemen. De club zoekt een opvolger voor Thomas Delaney, die naar Borussia Dortmund is gegaan. Sportief directeur Frank Baumann wil niet op het gerucht reageren. "Ik geef geen commentaar op namen. We hebben momenteel niets te melden."

Davy Klaassen kwam in zijn eerste jaar bij Everton slechts zestien keer in actie in het eerste elftal. Zijn contract loopt nog vier jaar door. "We gaan later deze week beslissen welke spelers in onze plannen passen. Soms is het geen gemakkelijke taak als je iemand moet vertellen dat er geen perspectief is, maar ik vind dat ik eerlijk moet zijn naar alle spelers", zei technisch directeur Marcel Brands tegen de Liverpool Echo.