Fortuinlijke Pokémon en zilveren bessen naar Pokémon GO

Update 0.111.2 van Pokémon GO voegt de nodige nieuwe dingen toe. Je vriendenlijst sorteren en bijnamen geven aan vrienden, Gifts verwijderen om je inventaris opgeruimd te houden, zoeken op geruilde Pokémon, Stardust als gift geven: het staat allemaal in de changelog. Maar de update behelst nog meer, blijkt uit een datamine van GO Hub.

Zo blijken sommige Pokémon aangeduid te kunnen worden als Lucky. Er is nog weinig bekend over wat dit label precies betekent, behalve dat Lucky Pokémon minder Stardust nodig hebben voor een power up. Vijftig procent minder om precies te zijn, niet 0 Stardust zoals op onderstaande afbeelding. Daarnaast hebben Lucky Pokémon een andere achtergrondafbeelding en animatie.

Pokemon go lucky Pokemon

Een andere nieuwigheid is de toevoeging van een zilveren Pinap Berry. Waar de normale variant van deze bes meer candy geeft bij het vangen van een Pokémon, geeft de zilveren meer Stardust. Bovendien lijkt het erop dat de mythische Pokémon Celebi niet lang meer op zich laat wachten. Alle benodigde informatie over deze Pokémon – animaties, informatie, Pokédex-scherm – is te vinden in de code van de update. Celebi was al even te vangen op Pokémon GO Fest in Chicago, maar lijkt binnenkort dus vangbaar te zijn voor het grote publiek.

Dat deze informatie te vinden is in de code van de update, wil niet zeggen dat Lucky Pokémon, de zilveren Pinap Berry en Celebi ook daadwerkelijk direct beschikbaar zullen zijn. Maar het zegt wel iets over de nabije toekomstplannen van Niantic en The Pokémon Company.

Pokemon go update