Van Gerwen: "Echt heel slecht gespeeld, bah bah"

Darter Michael van Gerwen sneuvelde zaterdagavond al in de eerste ronde van de prestigieuze World Matchplay. Jeffrey de Zwaan was te sterk voor de nummer één van de wereld, waardoor voor het eerst sinds 2001 de nummer één van de plaatsingslijst in de eerste ronde in kon pakken.

"Ik had deze wedstrijd helemaal niet hoeven verliezen, ik mis in het begin een keer vier pijlen, een keer vijf pijlen...ik had 4-1 of misschien zelfs 5-0 voor moeten staan", foeterde Van Gerwen. "Dan maak ik het mezelf onnodig moeilijk", aldus de Brabander. "Ik baal hier ontzettend van, ik ben helemaal kapot."

 De Zwaan kwam na een 1-3 achterstand terug en begon steeds beter te spelen, zo erkende Van Gerwen ook: "Dan wordt het steeds moeilijker om hem pijn te doen. Ik had het niet in me vandaag, ook niet om hem pijn te doen. Dat zag je op afgelopen toernooien ook wel, maar dat mag me hier geen parten spelen."

Van Gerwen baalde vooral van zijn eigen prestaties: "Als ik gewoon mijn ding doe kan ik hem hier gewoon over de knie liggen en dat doe ik niet, daar baal ik ontzettend van. Ik heb echt gewoon als een zwabber gepresteerd vandaag, echt heel slecht...bah bah."